top of page

HRANĂ VIE

         Viermii de sânge sau chironomidae, este considerat necesarul de hrană vie, ce stârneşte interesul peştelui. Consumată în cantităţi mari, produce riscul, ca  peştele să se baloneze şi să moară, dacă nu este tratat la timp. De asemenea aceste larve pot fi folosite şi sub formă congelată.

       Viermii albi sunt cultivaţi de acvarişti în cutii cu pământ. Reprezintă o sursă de hrană vie, bogată în grasimi şi prezintă riscul de a îngrăşa peştele până la un anumit grad de obezitate. Sunt folosiţi în general pentru stimularea reproducerii la adulţi şi creşterea rapidă a puilor.

         Artemia este consierată ca fiind una din cele mai sigure forme de hrană vie, mai poartă denumirea şi de crevete de saramură, datorită faptului că la nivel mondial se regăseşte doar în lacuri cu apă sărată (concentraţia de sare fiind de 250‰). A fost descoperită în anul 982 în Iran Lacul Urumieh. Nu prezintă risc de toxicitate sau transmitere de boli, este săracă în proteine şi poate fi dată hrană sub formă uscată, congelată sau chiar vie. Ouale de artemia sunt utilizate de acvarişti pentru creştere puietului.

NOTĂ: Deşi hrana vie prezintă interes pentru peşte, trezindu-i instinctul de vânătoare,  există riscul, ca această hrană să transmită bacterii ce duc la apariţia unor boli, care netratate la timp ar duce la moartea peştilor. Chiar şi prin congelare a viermilor vii, se apreciază, că bacteriile nu  pot fi ucise 100%.

bottom of page